Periode: 1. marts 2023 - 1. november 2023
Med projektet vil Jesper udfordre den forældede tankegang og det romantiske billede af kunstneren, der på selvdestruktiv vis fortaber sig i et smertefuldt hul. Det er håbløst umoderne, og den danske filmbranche er på vej, men stadig bagud, når det gælder en modernisering af den kunstneriske praksis, hvor der i langt højere grad er fokus på mental trivsel og et sundt arbejdsklima - åbenlyse forventninger, man ville have til enhver anden arbejdsplads. Når det er svært for kunstneren at passe på sig selv, så er det også svært at passe på de medvirkende og dem, vi arbejder med.
Kunstnerne skal stadig omsætte deres indre liv til værker og søge derhen, hvor vi står på kanten, men der er behov for en praksisændring og hjælp til, at filmskaberne som kunstneriske ledere kan håndtere og faciliterer processerne nænsomt og skabe sunde, tydelige og ærlige relationer til de medvirkende? Måske skal der uddannes psykologer, som er specialiserede i netop dette.
KUV-projektet er et modningsprojekt, som struktureres omkring seminarer, der samler repræsentanter fra Filmbranchen samt eksperter inden for psykologien i form af Aneh Hajdu fra Foreningen Kunst og Mental Sundhed / Forskningsprogrammet REWRITALIZE, Maria Vang, Videncenter for Psykotraumatologi på SDU og Jan Dirchsen (Executive Producer, Warner Bros).
Jesper Dalgaard er uddannet dokumentarinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2017. Han vandt en Robert-pris for sin afgangsfilm, 'Weltschmerz', og havde i 2021 premiere på sin første lange dokumentarfilm, 'Kandis for livet', der blev en stor seersucces på DR og ruskede op i den offentlige samtale om grænsen mellem iscenesættelse og virkelighed i dokumentarfilm. I 2022 modtog han Biografklub Danmarks Talentpris ved Bodilprisen og i samme år fik 'Kandis for livet' en Robert for bedste fotografi.