Herunder finder du vigtige oplysninger og information om optag, som gælder for alle Filmskolens uddannelser.
Længere nede på siden, under de enkelte uddannelser, finder du de uddannelsesspecifikke ansøgningskrav og oplysninger, som gælder de enkelte uddannelsers optagelsesproces.
Det er vigtigt, at du læser det hele, inden du går i gang med din ansøgning, inden du uploader materialer og eventuelt skal møde til prøver eller samtaler.
Læs også om uddannelserne og studieordningerne på Filmskolens hjemmeside, inden du påbegynder din ansøgning https://www.filmskolen.dk/uddannelser.
Filmskolens studievejledning kan kontaktes på: studievejledningen@filmskolen.dk.
Information om forberedelse til optagelsesforløbets enkelte trin samt eventuelle ændringer mm. bliver løbende opdateret her.
Det er derfor vigtigt, at du holder dig opdateret forud for eventuelle indkaldelser til optagelsesforløbets forskellige trin mv. her på hjemmesiden og på Filmskolens Facebook og Instagram profil.
Der må kun ansøges én uddannelse pr. ansøger pr. årgang.
Ansøgning til Filmskolens uddannelser skal ske via Kulturministeriets digitale ansøgningsportal. Ansøgninger der ikke sker via Filmskolens ansøgningsportal tages ikke i betragtning.
Ansøgninger, der ikke er afleveret inden for ansøgningsfristen, vil ikke blive taget i betragtning. Ansøgninger, der ikke lever op til alle formkrav, tages ikke i betragtning.
Bemærk: Filmskolen modtager ikke fysiske værker. I tilfælde af at du arbejder med fysiske materialer, skal værket kunne affotograferes og afleveres digitalt.
Det koster 700 kr. i ansøgningsgebyr at ansøge Filmskolens uddannelser. Der skal betales online. Ansøgningsgebyret refunderes ikke.
Link til ansøgningsportalen offentliggøres på Filmskolens hjemmeside januar 2025.
På ansøgningsportalen skal du oprette en profil, hvorefter ansøgningsmaterialet kan uploades, ansøgningsgebyret betales og ansøgningen indsendes.
HUSK, at trykke på Indsend efter betalingen er gennemført, ellers modtager Filmskolen ikke din ansøgning.
VIGTIGT: Filmskolen anbefaler og opfordrer på det kraftigste til at påbegynde upload af ansøgningsmateriale i rigtig godt tid før ansøgningsfristen. Det er Filmskolens erfaring, at det største pres på ansøgningsportalen starter 72-48 timer før fristen, og Filmskolen anbefaler derfor at påbegynde upload så tidligt som muligt.
Du kan på din profil på portalen selv tjekke om dit materiale er uploadet, og du kan frem til ansøgningsfristen redigere/justere i din ansøgning, men vær opmærksom på, at der kan være stort pres på systemet i dagene op til ansøgningsfristerne.
Ansøgningsfrister for de enkelte uddannelser findes sammen med ansøgningskravene for de respektive uddannelser længere nede på siden.
Ansøgningskrav for de enkelte uddannelser findes under de enkelte uddannelser længere nede på siden.
Optagelse på alle Filmskolens uddannelser forudsætter, at man forstår og taler dansk på et niveau, der gør det muligt uhindret at deltage i undervisning på dansk. Derfor er det også et krav, at al ansøgningsmateriale er forståeligt på dansk, samt at ansøger har danskkundskaber til at kunne deltage uhindret i alle ansøgningsprocessens trin. Ansøgninger på svensk og norsk accepteres med undtagelse af ansøgning til Manuskriptuddannelsen, hvor ansøgninger skal være på dansk.
Der må kun afleveres én fil pr. opgave/ansøgningsmateriale (i alt 2 filer pr. ansøgning). Filmskolen accepterer udelukkende følgende formater:
mp4, mov., webm, mpeg, mp3, png og pdf
Bemærk: I tilfælde af at der under de enkelte uddannelsers ansøgningskrav fremgår specifikke krav om afleveringsformat, er det dem, der skal følges.
Alle ansøgere vurderes individuelt på hvert enkelt trin i optagelsesprocessen. Optagelsesudvalget lægger vægt på en række forhold i deres bedømmelse af ansøgers faglige og kunstneriske potentiale, herunder hvorvidt ansøger:
Filer større end 1 GB accepteres ikke, og Filmskolen anbefaler og opfordrer på det kraftigste til at komprimere alle mediefiler. Det gælder for alle uddannelser, at det er indholdet og formen på opgaveløsningen der i fokus. Den tekniske kvalitet er ikke afgørende for vurderingen.
Alle filer skal navngives med ansøgers navn og opgavenummer
Ex.: Anders_Andersen_OPG1
I tilfælde af at der under de enkelte uddannelsers ansøgningskrav fremgår andre krav til fil-navngivning, er det dem, der skal følges.
Optagelsesudvalgene vurderer og voterer på de enkelte trin i processen på baggrund af ovenstående bedømmelseskriterier.
Ansøgningsprocessen består af 5 trin:
Bedømmelseskriterier:
Har kunstnerisk skabertrang
Er nysgerrig på sin samtid
Votering i optagelsesudvalget. Der udvælges et frit antal ansøgere til næste trin.
Bedømmelseskriterier:
Har kunstnerisk skabertrang
Votering i optagelsesudvalget. Der udvælges max 24 ansøgere til næste trin.
Trin 3: Samtale 1 (fysisk fremmøde på Filmskolen)
Bedømmelseskriterier:
Har kunstnerisk skabertrang
Votering i optagelsesudvalget. Der udvælges max 18 ansøgere til næste trin.
Bedømmelseskriterier:
Har kunstnerisk skabertrang
Er indstillet på samarbede som arbejdsform
Forholder sig reflekterende til egen læring og udvikling
Votering i optagelsesudvalget. Der udvælges max 12 ansøgere til næste trin.
Bedømmelseskriterier:
Forholder sig reflekterende til egen læring og udvikling
Er nysgerrig på sin samtid
Votering i optagelsesudvalget. Der udvælges i 6 ansøger som tilbydes studieplads på den ansøgte
uddannelse.
Bemærk: Det er dit ansvar som ansøger, at du kan deltage i samtlige trin i ansøgningsforløbet, herunder at du kan møde fysisk op på Filmskolen til samtaler og prøver i det tilfælde, at du bliver indkaldt til disse.
Se datoerne for de enkelte uddannelsers optagelsesforløb under de enkelte uddannelser længere nede.
Optagelsesudvalg
Optagelsesudvalgene består af følgende poster:
Udvalgene har mulighed for at invitere en ekstra faglærer fra uddannelsens lærerteam ind i udvalget til deltagelse i optagelsesforløbets trin 4 (Prøve 2 og 3) og trin 5 (Samtale 2).
Se mere om sammensætning og navne på de enkelte udvalgsmedlemmer under de respektive uddannelser nedenfor.
Udvalgssammensætningen i de respektive udvalg offentliggøres på Filmskolens hjemmeside primo 2025 (se under de enkelte uddannelser).
Svar under ansøgningsprocessen
Alle ansøgere modtager svar om afgørelser efter hvert trin i ansøgningsprocessen via ansøgningsportalen.
Kun de ansøgere der får afslag efter trin 4 (Prøve 2 og 3) og trin 5 (Samtale 2) kan tilbydes en uddybende begrundelse for afslaget.
I tilfælde af at ansøger ønsker et begrundet afslag, skal ansøger henvende sig skriftligt til Filmskolens studievejledning på studievejledningen@filmskolen.dk senest to uger efter afslaget. Ansøger kan forvente et begrundet afslag inden for ca. to uger.
Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret af ansøgere under optagelsesprøverne.
Alle ansøgere modtager svar om afgørelser efter hvert trin i ansøgningsprocessen via ansøgningsportalen.
Kun de ansøgere der får afslag efter trin 4 (Prøve 2 og 3) og trin 5 (Samtale 2) kan tilbydes en uddybende begrundelse for afslaget.
I tilfælde af at ansøger ønsker et begrundet afslag, skal ansøger henvende sig skriftligt til Filmskolens studievejledning på studievejledningen@filmskolen.dk senest to uger efter afslaget. Ansøger kan forvente et begrundet afslag inden for ca. to uger.
Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret af ansøgere under optagelsesprøverne.
Optagelsesudvalgets afgørelser kan påklages til rektor for Den Danske Filmskole. Det skal ske senest fire uger fra modtagelse af en afgørelse. Rektor afgør klagen og oplyser om yderligere klagevejledning. Er klagen vedrørende den faglige afgørelse om optag på uddannelsen, kan afgørelsen ikke påklages yderligere. Er klagen vedrørende retlige spørgsmål som eksempelvis overholdelse af frister, inhabilitet etc., kan rektors afgørelse påklages til Kulturministeriet senest fire uger fra modtagelsen af afgørelsen. Klagen skal indsendes til studievejledningen@filmskolen.dk med ordet ”klage” i emnefeltet.
Foroven kan du se optagelsen af vores Åbent hus-arrangement, som løb af stablen den 17. december.
At være studerende på Den Danske Filmskoles uddannelser er et fuldtidsstudie. Det betyder, at Filmskolen har ca. 37 timers planlagt undervisningsaktiviteter om ugen, og at der er 100% mødepligt til alle undervisningsaktiviteter. Undervisningsaktiviteter planlægges hovedsageligt mandag – fredag i tidsrummet 8.30 – 16.30, men der kan være perioder med undervisningsaktiviteter både aften og i weekender.
Alle Filmskolens uddannelser har adresse på Theodor Christensens Plads 1, 1437 Kbh. K, Holmen i København. Vær opmærksom på, at dele af undervisningen i perioder kan foregå på andre lokationer i både ind- og udland.
Hvis du bliver optaget på Filmskolen, forventes du at være i besiddelse af en bærbar computer efter specifikationer fra Filmskolen. Konkrete specifikationer vil blive oplyst i forbindelse med studiestart.
Du skal ligeledes være opmærksom på, at der er udgifter forbundet med uddannelsen til f.eks. materialer mv. Der påregnes ca. 2000 kr. i snit pr. semester. Derudover kan der også være udgifter forbundet med eventuelle studierejser eller praktikophold.
Ansøgere fra lande uden for EU/EØS skal selv betale for uddannelsen og kan kun blive optaget, hvis der bliver oprettet ekstraordinære studiepladser. Undervisningsgebyret for studerende uden for EU/EØS er ca. 25.000 euros/semester.
Faglærer og stedfortræder for rektor: TBA
Eksternt medlem med anden faglighed: TBA
Ekstern censor (beskikket af Kulturministeriet): TBA
Studenterrepræsentant (trin 5): TBA
Eventuel ekstra faglærer (trin 4 og 5): TBA
Ansøgningen skal bestå af følgende:
OPGAVE 1
Du skal aflevere et materiale, hvori der indgår animation.
Du skal selv have skabt det indsendte materiale.
Det er vigtigt, at det er din egen ide, og at du har lavet det indsendte materiale uden hjælp fra andre.
Vi forholder os til dit kunstneriske udtryk, hvad du fortæller og hvordan.
VIGTIGT:
Der kan kun afleveres i én fil i denne opgave.
Aflevering af filmisk materiale (max 7 minutter) eller
Aflevering af spilmateriale (max 7 minutter) skal afleveres som video screen capture
OPGAVE 2
Lav et visuelt selvportræt og placer det/dig i verden.
Portrættet skal vise din tydelige holdning til verden omkring dig.
Det visuelle udtryk er frit.
Portrættet skal laves af dig alene – dvs. du må ikke samarbejde med andre.
Der må ikke suppleres med tekst.
Vi forholder os til, hvordan du tænker dig selv i forhold til dine omgivelser.
VIGTIGT:
Der kan kun afleveres i én fil i denne opgave.
Filmisk materiale (max 3 minutter)
Spilmateriale (max 3 minutter) skal afleveres som video screen capture
Ansøgningsmateriale
Ansøgningsfrist: 20. februar 2025 kl. 12.00
Gennemsyn af materiale: 21. - 27. februar 2025
Votering i optagelsesudvalget: 28. februar 2025
Forventet svar: 3. marts 2025
Forberedelse: Udarbejdelse af ansøgningsmateriale og rettidig ansøgning via portal.
Afholdelse af Prøve 1: 6. marts 2025
Varighed: ca. 4 timer i tidsrummet 08.30-17.00
Gennemsyn af materiale: 7. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 10. marts 2025
Forventet svar: 11. marts 2025
Aflevering af CV: 12. marts kl. 12.00 (kun de ansøgere der indkaldes til samtale 1, se trin 3)
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
VIGTIGT: Fremsendelse af CV senest 12. marts kl. 12.00
I tilfælde af at du bliver indkaldt til samtale 1, skal du forud for samtalen fremsende et CV (ingen referencer eller anbefalinger). Filmskolens CV-skabelon skal benyttes, og da der er kort tid mellem indkaldelse til samtalen og fristen for aflevering af CV’et, anbefaler vi, at du allerede nu forbereder dit CV.
Du vil i indkaldelsen til samtalen modtage instrukser om server mv.
Afholdelse af Samtale 1: 17. og 18. marts 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dit ansøgningsmateriale, fremsendt CV, og materialet fra første prøvedag.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 19. marts 2025
Forventet svar: 20. marts 2025
Forberedelse: Ingen forberedelse
Afholdelse af Prøve 2 og 3. 25. – 27. marts 2025
Varighed: 3 dage i tidsrummet 08.30-17.00. Fysisk fremmøde 25. og 27. marts. Hjemmeopgave 26. marts.
Gennemsyn af materiale: 28. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 31. marts 2025
Forventet svar: 1. april 2025
Forberedelse: TBA – hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
Afholdelse af Samtale 2: 7. april 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dig og din indsats på ansøgningsprocessens samlede trin.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 8. april 2025
Forventet svar: 9. april 2025
Forberedelse: TBA – hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Det er dit ansvar som ansøger at du kan deltage i samtlige trin i ansøgningsforløbet, herunder at du kan møde fysisk op på Filmskolen til samtaler og prøver i det tilfælde, at du bliver indkaldt til disse.
Du kan læse om uddannelsen her.
Du kan læse studieordningen for uddannelsen her.
Spørgsmål vedrørende uddannelsen rettes til faglærer Dorte Bengtson på dbe@filmskolen.dk
Spørgsmål vedrørende proces og ansøgningsplatform rettes til Line Gildam på studievejledningen@filmskolen.dk
Filmskolen besvarer udelukkende spørgsmål vedrørende uddannelserne, optagelsesprocessen og
ansøgningsportalen.
Faglærer og stedfortræder for rektor: TBA
Eksternt medlem med anden faglighed: TBA
Ekstern censor (beskikket af Kulturministeriet): TBA
Studenterrepræsentant (trin 5): TBA
Eventuel ekstra faglærer (trin 4 og 5): TBA
Ansøgningen skal bestå af følgende:
OPGAVE 1
Du skal aflevere et dokumentarisk filmisk materiale, du selv har instrueret på max 8 minutter.
Vi vil gerne se materiale, som fortæller os noget om, hvad du er optaget af som instruktør og fortæller.
Materialet må godt være fra et længere værk, men du må ikke uploade mere end i alt 8 minutter i denne opgave.
VIGTIGT:
Der må kun afleveres én fil i denne opgave.
OPGAVE 2
Lav et visuelt filmisk selvportræt på max 3 minutter og placér det/dig i verden.
Portrættet skal vise, hvordan du ser og tænker dig selv i forhold til dine omgivelser og din samtid.
Portrættet skal laves af dig alene – dvs. at du ikke må samarbejde med andre.
Opgaven kan ikke suppleres med tekst, men portrættet må godt indeholde enkelte elementer af tekst.
VIGTIGT:
Der må kun afleveres én fil i denne opgave.
Ansøgningsfrist: 19. februar 2025 kl. 12.00
Gennemsyn af materiale: 20. - 27. februar 2025
Votering i optagelsesudvalget: 28. februar 2025
Forventet svar: 3. marts 2025
Forberedelse: Udarbejdelse af ansøgningsmateriale og rettidig ansøgning via portal.
Afholdelse af Prøve 1: 6. marts 2025
Varighed: ca. 4 timer i tidsrummet 08.30-17.00
Gennemsyn af materiale: 7. + 10. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 11. marts 2025
Forventet svar: 12. marts 2025
Aflevering af CV: 13. marts kl. 12.00 (kun de ansøgere der indkaldes til samtale 1, se trin 3)
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
VIGTIGT: Fremsendelse af CV senest 13. marts kl. 12.00
I tilfælde af at du bliver indkaldt til samtale 1, skal du forud for samtalen fremsende et CV (ingen referencer eller anbefalinger). Filmskolens CV-skabelon skal benyttes, og da der er kort tid mellem indkaldelse til samtalen og fristen for aflevering af CV’et, anbefaler vi, at du allerede nu forbereder dit CV.
Du vil i indkaldelsen til samtalen modtage instrukser om server mv.
Afholdelse af Samtale 1: 18. og 19. marts 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dit ansøgningsmateriale, fremsendt CV, og materialet fra første prøvedag.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 20. marts 2025
Forventet svar: 21. marts 2025
Forberedelse: Ingen forberedelse
Afholdelse af Prøve 2 og 3. 27., 28., og 31. marts 2025
Varighed: 3 dage i tidsrummet 08.30-17.00. Fysisk fremmøde 27. og 31. marts. Hjemmeopgave 28. marts.
Gennemsyn af materiale: 1. april 2025
Votering i optagelsesudvalget: 2 april 2025
Forventet svar: 3. april 2025
Forberedelse: TBA – hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
Afholdelse af Samtale 2: 9. april 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dig og din indsats på ansøgningsprocessens samlede trin.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 10. april 2025
Forventet svar: 11. april 2025
Forberedelse: TBA – hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Det er dit ansvar som ansøger, at du kan deltage i samtlige trin i ansøgningsforløbet, herunder at du kan møde fysisk op på Filmskolen til samtaler og prøver i det tilfælde, at du bliver indkaldt til disse.
Du kan læse om uddannelsen her.
Du kan læse studieordningen for uddannelsen her.
Spørgsmål vedrørende uddannelsen rettes til faglærer Dorte Bengtson på dbe@filmskolen.dk
Spørgsmål vedrørende proces og ansøgningsplatform rettes til Line Gildam på studievejledningen@filmskolen.dk
Filmskolen besvarer udelukkende spørgsmål vedrørende uddannelserne, optagelsesprocessen og
ansøgningsportalen.
Faglærer og stedfortræder for rektor: TBA
Eksternt medlem med anden faglighed: TBA
Ekstern censor (beskikket af Kulturministeriet): TBA
Studenterrepræsentant (trin 5): TBA
Eventuel ekstra faglærer (trin 4 og 5): TBA
Ansøgningen skal bestå af følgende:
OPGAVE 1
Motiveret ansøgning:
Præsentér dig selv.
Du kan vælge at lave en skriftlig præsentation eller en filmisk præsentation.
Din præsentation skal omfatte dit syn på verden og på filmkunsten.
Du kan tage udgangspunkt i noget, du er særligt passioneret omkring, en specifik oplevelse som har præget dig, et karaktertræk der kendetegner dig eller noget helt andet.
Det vigtige er, at du laver en præsentation, som fortæller noget om, hvem du er, og hvordan du ser på verden og filmkunst.
VIGTIGT:
Der må kun afleveres én fil i denne opgave.
Skriftlig præsentation (max 2400 anslag inkl. tegn og mellemrum) eller
Filmisk præsentation (max 2 minutter)
OPAGVE 2 (opgaven er i to dele)
Del 1:
Du skal aflevere et filmisk materiale på max 8 minutter.
Materialet skal være ét sammenhængende materiale eller være klippet sammen af op til to forskellige materialer.
Materialet skal være instrueret og initieret af dig. Med initieret mener vi, at det skal være efter din ide. Du må gerne have udviklet det sammen med andre. Det skal være et udtryk for, hvordan du arbejder med fortælling og instruktion.
Der er ingen krav til teknisk eller produktionskvalitet.
Vi interesserer os for fortællingen, og for hvordan du arbejder med filmsproget.
VIGTIGT:
Der skal afleveres en enkelt fil i opgave 2 del 1
Del 2:
Begrundelse og refleksion over opgave 2 del 1
Du skal svare på følgende spørgsmål:
Hvad er årsagen til dit valg af ansøgningsmaterialet i opgave 2?
Hvad mener du i særlig grad, du er lykkedes med?
Hvad kunne med fordel være anderledes?
Besvarelsen af Opgave 2 del 2 må ikke overskride 1200 anslag inkl. tegn og mellemrum
VIGTIGT:
Der skal afleveres en enkelt fil i opgave 2 del 2
Ansøgningsfrist: 11. februar 2025 kl. 12.00
Gennemsyn af materiale: 12. - 27. februar 2025
Votering i optagelsesudvalget: 28. februar 2025
Forventet svar: 3. marts 2025
Forberedelse: Udarbejdelse af ansøgningsmateriale og rettidig ansøgning via portal.
Afholdelse af Prøve 1: 6. marts 2025
Varighed: ca. 4 timer i tidsrummet 08.30-17.00
Gennemsyn af materiale: 7. + 10. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 11. marts 2025
Forventet svar: 12. marts 2025
Aflevering af CV: 13. marts kl. 12.00 (kun de ansøgere der indkaldes til samtale 1, se trin 3)
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
VIGTIGT: Fremsendelse af CV senest 13. marts kl. 12.00
I tilfælde af at du bliver indkaldt til samtale 1, skal du forud for samtalen fremsende et CV (ingen referencer eller anbefalinger). Filmskolens CV-skabelon skal benyttes, og da der er kort tid mellem indkaldelse til samtalen og fristen for aflevering af CV’et, anbefaler vi, at du allerede nu forbereder dit CV.
Du vil i indkaldelsen til samtalen modtage instrukser om server mv.
Afholdelse af Samtale 1: 18. og 19. marts 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dit ansøgningsmateriale, fremsendt CV, og materialet fra første prøvedag.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 20. marts 2025
Forventet svar: 21. marts 2025
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Afholdelse af Prøve 2 og 3: 26. – 28. marts 2025
Varighed: 3 dage i tidsrummet 08.30-17.00. Fysisk fremmøde 26. og 28. marts. Hjemmeopgave 27. marts.
Gennemsyn af materiale: 31. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 1. april 2025
Forventet svar: 2. april 2025
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
Afholdelse af Samtale 2: 8. april 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dig og din indsats på ansøgningsprocessens samlede trin.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 9. april 2025
Forventet svar: 10. april 2025
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Det er dit ansvar som ansøger, at du kan deltage i samtlige trin i ansøgningsforløbet, herunder at du kan møde fysisk op på Filmskolen til samtaler og prøver i det tilfælde, at du bliver indkaldt til disse.
Du kan læse om uddannelsen her.
Du kan læse studieordningen for uddannelsen her.
Spørgsmål vedrørende uddannelsen rettes til faglærer Josefine Kirkeskov på jkn@filmskolen.dk
Spørgsmål vedrørende proces og ansøgningsplatform rettes til Line Gildam på studievejledningen@filmskolen.dk
Filmskolen besvarer udelukkende spørgsmål vedrørende uddannelserne, optagelsesprocessen og
ansøgningsportalen.
Ansøgningsfrist: 11. februar 2025 kl. 12.00
Faglærer og stedfortræder for rektor: TBA
Eksternt medlem med anden faglighed: TBA
Ekstern censor (beskikket af Kulturministeriet): TBA
Studenterrepræsentant (trin 5): TBA
Eventuel ekstra faglærer (trin 4 og 5): TBA
Ansøgningen skal bestå af følgende:
OPGAVE 1
Lav en filmmontage med titlen “ FÆLLESSKAB” på max. 3 minutter. Montagen skal vise menneskenes eller rummenes handlinger og tilstande. Montagen skal være dit blik på “FÆLLESSKAB”.
Montagen skal laves solo, med ansøger som eneste skaber – dvs. at der ikke må finde samarbejder med andre fagligheder sted (klip, B-Foto, belyser, grip, colorist, instruktør mfl.).
Klip, grading og musik vægtes IKKE.
På samme måde vægtes valg af kamera heller ikke.
VIGTIGT:
Der må kun afleveres én fil i denne opgave
OPGAVE 2
Du skal aflevere en opgave efter eget valg. Motiv, tema, formsprog, medie og format er frit.
Med det menes, at du selv vælger, om du vil aflevere:
Filmisk materiale (max. 3 minutter)
Lydmateriale (max. 3 minutter)
Tekst (max 6.000 anslag inkl. tegn og mellemrum)
Stillbilleder (max 9 fotografier ind sat i pdf)
eller andet materiale (max 5 A4-sider som pdf).
VIGTIGT:
Der må kun afleveres én fil i denne opgave
Ansøgningsfrist: 11. februar 2025 kl. 12.00
Gennemsyn af materiale: 12. - 27. februar 2025
Votering i optagelsesudvalget: 28. februar 2025
Forventet svar: 3. marts 2025
Forberedelse: Udarbejdelse af ansøgningsmateriale og rettidig ansøgning via portal.
Afholdelse af Prøve 1: 6. marts 2025
Varighed: ca. 4 timer i tidsrummet 08.30-17.00
Gennemsyn af materiale: 7. + 10. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 11. marts 2025
Forventet svar: 12. marts 2025
Aflevering af CV: 13. marts kl. 12.00 (kun de ansøgere der indkaldes til samtale 1, se trin 3)
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
VIGTIGT: Fremsendelse af CV senest 13. marts kl. 12.00
I tilfælde af at du bliver indkaldt til samtale 1, skal du forud for samtalen fremsende et CV (ingen referencer eller anbefalinger). Filmskolens CV- skabelon skal benyttes, og da der er kort tid mellem indkaldelse til samtalen og fristen for aflevering af CV’et, anbefaler vi, at du allerede nu forbereder dit CV.
Du vil i indkaldelsen til samtalen modtage instrukser om server mv.
Afholdelse af Samtale 1: 18. og 19. marts 2025.
Samtalen vil tage udgangspunkt i dit ansøgningsmateriale, fremsendt CV, og materialet fra første prøvedag.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 20. marts 2025
Forventet svar: 21. marts 2025
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Afholdelse af Prøve 2 og 3: 27., 28. og 31. marts 2025
Varighed: 3 dage i tidsrummet 08.30-17.00. Fysisk fremmøde 27. og 31. marts. Hjemmeopgave 28. marts.
Gennemsyn af materiale: 1. april 2025
Votering i optagelsesudvalget: 2. april 2025
Forventet svar: 3. april 2025
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
Afholdelse af Samtale 2: 9. april 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dig og din indsats på ansøgningsprocessens samlede trin.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 10. april 2025
Forventet svar: 11. april 2025
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Det er dit ansvar som ansøger, at du kan deltage i samtlige trin i ansøgningsforløbet, herunder at du kan møde fysisk op på Filmskolen til samtaler og prøver i det tilfælde, at du bliver indkaldt til disse.
Du kan læse om uddannelsen her.
Du kan læse studieordningen for uddannelsen her.
Spørgsmål vedrørende uddannelsen rettes til faglærer Cat Pattinama Coleman på cpc@filmskolen.dk.
Spørgsmål vedrørende proces og ansøgningsplatform rettes til Line Gildam på studievejledningen@filmskolen.dk
Filmskolen besvarer udelukkende spørgsmål vedrørende uddannelserne, optagelsesprocessen og
ansøgningsportalen.
Faglærer og stedfortræder for rektor: TBA
Eksternt medlem med anden faglighed: TBA
Ekstern censor (beskikket af Kulturministeriet): TBA
Studenterrepræsentant (trin 5): TBA
Eventuel ekstra faglærer (trin 4 og 5): TBA
Ansøgningen skal bestå af følgende:
OPGAVE 1
Du skal aflevere en filmsekvens på 6-10 minutter til en original fortælling som du selv har klippet.
Sekvensen kan være en del af en længere film, eller være en afsluttet film-sekvens, men der må ikke afleveres mere end max. 10 minutter.
Du skal personligt være hovedklipper på den sekvens, du sender ind, og sekvensen må ikke være fra en klippeøvelse.
Derudover er der ikke særlige krav til sekvensens form eller indhold. Det er ikke afgørende, om sekvensen er dokumentarisk eller fiktion.
Det er frit, om den er med eller uden dialog. Sekvensen kan have én, flere eller ingen karakterer, den kan også have fokus på sansninger eller stemninger mv. Det er helt op til dig.
Det afgørende er, at du sender en sekvens, som du selv synes godt om, og som viser os noget om dine styrker og interesser som klipper.
Det er dig som klipper og fortæller, vi gerne vil møde.
VIGTIGT:
Der må kun afleveres én enkelt fil i denne opgave.
OPGAVE 2 - Motivering af opgave 1
Du skal aflevere en skriftlig motiveret uddybning af det indsendte materiale i opgave 1 (max 2400 anslag inkl. tegn og mellemrum.).
Besvar følgende:
VIGTIGT:
Der må kun afleveres én enkelt fil i denne opgave.
Ansøgningsfrist: 19. februar 2025 kl. 12.00
Gennemsyn af materiale: 20. - 27. februar 2025
Votering i optagelsesudvalget: 28. februar 2025
Forventet svar: 3. marts 2025
Forberedelse: Udarbejdelse af ansøgningsmateriale og rettidig ansøgning via portal.
Afholdelse af Prøve 1: 6. marts 2025
Varighed: ca. 4 timer i tidsrummet 08.30-17.00
Gennemsyn af materiale: 7. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 10. marts 2025
Forventet svar: 11. marts 2025
Aflevering af CV: 12. marts kl. 12.00 (kun de ansøgere der indkaldes til samtale 1, se trin 3)
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
VIGTIGT: Fremsendelse af CV senest 12. marts kl. 12.00
I tilfælde af at du bliver indkaldt til samtale 1, skal du forud for samtalen fremsende et CV (ingen referencer eller anbefalinger). Filmskolens CV-skabelon skal benyttes, og da der er kort tid mellem indkaldelse til samtalen og fristen for aflevering af CV’et, anbefaler vi, at du allerede nu forbereder dit CV.
Du vil i indkaldelsen til samtalen modtage instrukser om server mv.
Afholdelse af Samtale 1: 17. og 18. marts 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dit ansøgningsmateriale, fremsendt CV, og materialet fra første prøvedag.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 19. marts 2025
Forventet svar: 20. marts 2025
Forberedelse: Ingen forberedelse
Afholdelse af Prøve 2 og 3. 26. – 28. marts 2025
Varighed: 3 dage i tidsrummet 08.30-17.00. Fysisk fremmøde 26. og 28. marts. Hjemmeopgave 27. marts.
Gennemsyn af materiale: 31. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 1. april 2025
Forventet svar: 2. april 2025
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
Afholdelse af Samtale 2: 8. april 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dig og din indsats på ansøgningsprocessens samlede trin.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 9. april 2025
Forventet svar: 10. april 2025
Forberedelse: Ingen forberedelse
Bemærk: Det er dit ansvar som ansøger, at du kan deltage i samtlige trin i ansøgningsforløbet, herunder at du kan møde fysisk op på Filmskolen til samtaler og prøver i det tilfælde, at du bliver indkaldt til disse.
Du kan læse om uddannelsen her.
Du kan læse studieordningen for uddannelsen [her].(https://filmskolen-backend.onrender.com/uploads/KLIPPERUDDANNELSEN_STUDIEORDNING_2021_revideret_maj_2022_d8a4ce7309.pdf)
Spørgsmål vedrørende uddannelsen rettes til faglærer Henrik Thiesen på hth@filmskolen.dk
Spørgsmål vedrørende proces og ansøgningsplatform rettes til Line Gildam på studievejledningen@filmskolen.dk
Filmskolen besvarer udelukkende spørgsmål vedrørende uddannelserne, optagelsesprocessen og
ansøgningsportalen.
Faglærer og stedfortræder for rektor: TBA
Eksternt medlem med anden faglighed: TBA
Ekstern censor (beskikket af Kulturministeriet): TBA
Studenterrepræsentant (trin 5): TBA
Eventuel ekstra faglærer (trin 4 og 5): TBA
Ansøgningen skal bestå af følgende:
OPGAVE 1 - Motiveret ansøgning.
Du skal skrive ca. en halv A4-side om dig selv og dit syn på din omverden. Du skal skrive om noget, som du synes er vigtigt og relevant for dig.
Du kan tage udgangspunkt i noget, du er særligt passioneret omkring. Det kan være en specifik oplevelse, et vigtigt minde som har påvirket dig eller noget helt andet. Det er op til dig, men det vigtige er, at du viser os noget om, hvem du er.
VIGTIGT:
Der må kun afleveres én film i denne opgave.
Opgaven skal skrives i Courier new punkt 12, og må ikke overstige 1200 anslag inkl. mellemrum og tegnsætning.
Ansøgninger, der ikke overholder disse krav, vil ikke komme i betragtning.
OPGAVE 2 (består af 2 dele)
Del 1 - Skriv en Idé til en filmisk fortælling.
Det kan være en idé til en spillefilm eller til et serielt format.
VIGTIGT:
Opgave 2 del 1 skal skrives i Courier new punkt 12. og må ikke overstige 800 anslag inkl. mellemrum og tegnsætning.
Del 2 - Skriv en scene fra din idé til en filmisk fortælling i opgave 2 del 1.
Skriv en scene med dialog, der kunne indgå i din filmiske fortælling fra opgave 2 del 1. Den bærende hovedkarakter skal indgå i scenen.
Scenen skal skrives i et manuskriptformateret skriveprogram. Det kan være manuskriptskrivnings programmer som Final draft, Screenwriter, eller Celtx og må max fylde 2 manuskriptsider.
VIGTIGT:
Der må kun afleveres en fil i opgave 2.
Besvarelsen af del 1 og 2 skal samles og afleveres i én fil.
Ansøgninger, der ikke overholder disse krav, vil ikke komme i betragtning.
Ansøgningsfrist: 11. februar 2025 kl. 12.00
Gennemsyn af materiale: 12. - 27. februar 2025
Votering i optagelsesudvalget: 28. februar 2025
Forventet svar: 3. marts 2025
Aflevering af CV: 13. marts kl. 12.00 (kun de ansøgere der indkaldes til samtale 1, se trin 3)
Forberedelse: Udarbejdelse af ansøgningsmateriale og rettidig ansøgning via portal.
Afholdelse af Prøve 1: 6. marts 2025
Varighed: ca. 4 timer i tidsrummet 08.30-17.00
Gennemsyn af materiale: 7. + 10. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 11. marts 2025
Forventet svar: 12. marts 2025
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
VIGTIGT: Fremsendelse af CV senest 13. marts kl. 12.00
I tilfælde af at du bliver indkaldt til samtale 1, skal du forud for samtalen fremsende et CV (ingen referencer eller anbefalinger). Filmskolens CV-skabelon skal benyttes, og da der er kort tid mellem indkaldelse til samtalen og fristen for aflevering af CV’et, anbefaler vi, at du allerede nu forbereder dit CV.
Du vil i indkaldelsen til samtalen modtage instrukser om server mv.
Afholdelse af Samtale 1: 18. og 19. marts 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dit ansøgningsmateriale, fremsendt CV, og materialet fra første prøvedag.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 20. marts 2025
Forventet svar: 21. marts 2025
Forberedelse: Du skal medbringe en fysisk genstand, som har eller har haft en særlig betydning for dig. Genstanden behøver ikke at være din egen. Vi vil tage udgangspunkt i din genstand i den første del af samtalen.
Afholdelse af Prøve 2 og 3: 26. – 28. marts 2025
Varighed: 3 dage i tidsrummet 08.30-17.00. Fysisk fremmøde 26. og 28. marts. Hjemmeopgave 27. marts.
Gennemsyn af materiale: 31. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 1. april 2025
Forventet svar: 2. april 2025
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
Afholdelse af Samtale 2: 8. april 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dig og din indsats på ansøgningsprocessens samlede trin.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 9. april 2025
Forventet svar: 10. april 2025
Forberedelse: Ingen forberedelse
Bemærk: Det er dit ansvar som ansøger, at du kan deltage i samtlige trin i ansøgningsforløbet, herunder at du kan møde fysisk op på Filmskolen til samtaler og prøver i det tilfælde, at du bliver indkaldt til disse.
Du kan læse om uddannelsen her.
Du kan læse studieordningen for uddannelsenher.
Spørgsmål vedrørende uddannelsen rettes til faglærer Kim Leona på kle@filmskolen.dk
Spørgsmål vedrørende proces og ansøgningsplatform rettes til Line Gildam på studievejledningen@filmskolen.dk
Filmskolen besvarer udelukkende spørgsmål vedrørende uddannelserne, optagelsesprocessen og
ansøgningsportalen.
Faglærer og stedfortræder for rektor: TBA
Eksternt medlem med anden faglighed: TBA
Ekstern censor (beskikket af Kulturministeriet): TBA
Studenterrepræsentant (trin 5): TBA
Eventuel ekstra faglærer (trin 4 og 5): TBA
Ansøgningen skal bestå af følgende:
OPGAVE 1
Max. 6.000 anslag i alt inkl. tegn og mellemrum.
Du skal aflevere en skriftligt motiveret ansøgning, der besvarer følgende:
VIGTIGT:
Der må kun afleveres én fil i denne opgave.
OPGAVE 2
Max 8.000 anslag i alt inkl. tegn og mellemrum.
Du skal lave et skriftligt ideoplæg til en spillefilm eller TV-serie.
Ideen kan både være en original ide eller være baseret på et eksisterende forlæg – eksempelvis et bogforlæg.
Du skal beskrive indhold (fortællingen, hovedkarakterer og tematikker) samt din vurdering af publikumspotentiale – hvem skal se det, og hvilket afgørende indtryk skal det gøre på dem.
Ideoplægget vil blive læst som en konkret eksemplificering af din filmkunstneriske og fortællermæssige vision som producer.
VIGTIGT:
Der må kun afleveres én fil i denne opgave.
Ansøgningsfrist: 20. februar 2025 kl. 12.00
Gennemsyn af materiale: 21. - 27. februar 2025
Votering i optagelsesudvalget: 28. februar 2025
Forventet svar: 3. marts 2025
Forberedelse: Udarbejdelse af ansøgningsmateriale og rettidig ansøgning via portal.
Afholdelse af Prøve 1: 6. marts 2025
Varighed: ca. 4 timer i tidsrummet 08.30-17.00
Gennemsyn af materiale: 7. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 10. marts 2025
Forventet svar: 11. marts 2025
Aflevering af CV: 12. marts kl. 12.00 (kun de ansøgere der indkaldes til samtale 1, se trin 3)
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
VIGTIGT: Fremsendelse af CV senest 12. marts kl. 12.00
I tilfælde af at du bliver indkaldt til samtale 1, skal du forud for samtalen fremsende et CV (ingen referencer eller anbefalinger). Filmskolens CV-skabelon skal benyttes (LINK) og da der er kort tid mellem indkaldelse til samtalen og fristen for aflevering af CV’et, anbefaler vi at du allerede nu forbereder dit CV.
Du vil i indkaldelsen til samtalen modtage instrukser om server mv.
Afholdelse af Samtale 1: 17. og 18. marts 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dit ansøgningsmateriale, fremsendt CV, og materialet fra første prøvedag.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 19. marts 2025
Forventet svar: 20. marts 2025
Forberedelse: Ingen forberedelse
Afholdelse af Prøve 2 og 3: 26. – 28. marts 2025
Varighed: 3 dage i tidsrummet 08.30-17.00. Fysisk fremmøde 26. og 28. marts. Hjemmeopgave 27. marts.
Gennemsyn af materiale: 31. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 1. april 2025
Forventet svar: 2. april 2025
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
Afholdelse af Samtale 2: 8. april 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dig og din indsats på ansøgningsprocessens samlede trin.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 9. april 2025
Forventet svar: 10. april 2025
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Det er dit ansvar som ansøger, at du kan deltage i samtlige trin i ansøgningsforløbet, herunder at du kan møde fysisk op på Filmskolen til samtaler og prøver i det tilfælde, at du bliver indkaldt til disse.
Du kan læse om uddannelsen her.
Du kan læse studieordningen for uddannelsen her.
Spørgsmål vedrørende uddannelsen rettes til faglærer Per Damgaard på pdh@filmskolen.dk
Spørgsmål vedrørende proces og ansøgningsplatform rettes til Line Gildam på studievejledningen@filmskolen.dk
Filmskolen besvarer udelukkende spørgsmål vedrørende uddannelserne, optagelsesprocessen og
ansøgningsportalen.
Faglærer og stedfortræder for rektor: TBA
Eksternt medlem med anden faglighed: TBA
Ekstern censor (beskikket af Kulturministeriet): TBA
Studenterrepræsentant (trin 5): TBA
Eventuel ekstra faglærer (trin 4 og 5): TBA
Ansøgningen skal bestå af følgende:
OPGAVE 1
Rum og handling (opgaven består af to dele)
1A:
Du skal vælge et rum, du kender fra din hverdag (inde eller ude).
Beskriv og registrer rummet gennem egne fotos og skitser (hvordan ser det ud? Hvad lægger du mærke til? Hvordan opleves det? osv.).
1B:
Du skal vælge en handling, som ikke passer til det rum, du har beskrevet i 1A.
Beskriv den valgte handling gennem egne fotos og skitser.
VIGTIGT:
Opgaven skal afleveres i pdf-format.
Der må kun afleveres én fil i opgave 1. (1A og 1B skal samles i én fil)
Den samlede opgave må ikke overstige i alt 4 A4-sider.
Opgaver, som ikke overholder disse krav, vil ikke komme i betragtning
OPGAVE 2
Visualitet og inspiration
Du skal aflevere en kunstnerisk visuel opgave. Opgavens tema er: Væggenes Fortællinger.
Med udgangspunkt i et valgfrit kunstværk, som inspirerer dig (værket må ikke være dit eget), skal du skabe et dramatisk rum.
Du må frit vælge, hvilket materiale og hvilke medier, du vil arbejde med (eksempelvis tegning, kollage, model, gips, ler, foto, film mv.).
Opgaven skal løses visuelt. Tekst må altså ikke være det bærende element i opgaven, men opgaven må godt indeholde mindre delelementer af tekst.
Bemærk: Filmskolen modtager ikke fysiske værker.
I tilfælde af at du vælger at arbejde med fysiske materialer, skal værket kunne affotograferes og afleveres digitalt i pdf-format.
VIGTIGT:
Aflevering af visuelt/lydligt/filmisk materiale (max 3 minutter)
Aflevering af al andet materiale (max 5 A4-sider i pdf-format)
Der kan udelukkende afleveres i følgende formater: mp4, mov., webm, mpeg, mp3 og pdf
Der må kun afleveres én fil i opgave 2.
Opgaver, som ikke overholder disse krav, vil ikke komme i betragtning
Ansøgningsfrist: 19. februar 2025 kl. 12.00
Gennemsyn af materiale: 20. - 27. februar 2025
Votering i optagelsesudvalget: 28. februar 2025
Forventet svar: 3. marts 2025
Forberedelse: Udarbejdelse af ansøgningsmateriale og rettidig ansøgning via portal.
Afholdelse af Prøve 1: 6. marts 2025
Varighed: ca. 4 timer i tidsrummet 08.30-17.00
Gennemsyn af materiale: 7. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 10. marts 2025
Forventet svar: 11. marts 2025
Aflevering af CV: 12. marts kl. 12.00 (kun de ansøgere der indkaldes til samtale 1, se trin 3)
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
VIGTIGT: Fremsendelse af CV senest 12. marts kl. 12.00
I tilfælde af at du bliver indkaldt til samtale 1, skal du forud for samtalen fremsende et CV (ingen referencer eller anbefalinger). Filmskolens CV-skabelon skal benyttes, og da der er kort tid mellem indkaldelse til samtalen og fristen for aflevering af CV’et, anbefaler vi ,at du allerede nu forbereder dit CV.
Du vil i indkaldelsen til samtalen modtage instrukser om server mv.
Afholdelse af Samtale 1: 17. og 18. marts 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dit ansøgningsmateriale, fremsendt CV, og materialet fra første prøvedag.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 19. marts 2025
Forventet svar: 20. marts 2025
Forberedelse: Ingen forberedelse
Afholdelse af Prøve 2 og 3: 25. – 27. marts 2025
Varighed: 3 dage i tidsrummet 08.30-17.00. Fysisk fremmøde 25. og 27. marts. Hjemmeopgave 26. marts.
Gennemsyn af materiale: 28. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 31. marts 2025
Forventet svar: 1. april 2025
Forberedelse: TBA – hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
Afholdelse af Samtale 2: 7. april 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dig og din indsats på ansøgningsprocessens samlede trin.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 8. april 2025
Forventet svar: 9. april 2025
Forberedelse: TBA – hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Det er dit ansvar som ansøger at du kan deltage i samtlige trin i ansøgningsforløbet, herunder at du kan møde fysisk op på Filmskolen til samtaler og prøver i det tilfælde, at du bliver indkaldt til disse.
Du kan læse om uddannelsen her.
Du kan læse studieordningen for uddannelsenher.
Spørgsmål vedrørende uddannelsen rettes til faglærer Jette Lehmann Mikkelsen på jlm@filmskolen.dk
Spørgsmål vedrørende proces og ansøgningsplatform rettes til Line Gildam på studievejledningen@filmskolen.dk
Filmskolen besvarer udelukkende spørgsmål vedrørende uddannelserne, optagelsesprocessen og
ansøgningsportalen.
Ansøgningsfrist:
20. februar 2025 kl. 12.00
Faglærer og stedfortræder for rektor: TBA
Eksternt medlem med anden faglighed: TBA
Ekstern censor (beskikket af Kulturministeriet): TBA
Studenterrepræsentant (trin 5): TBA
Eventuel ekstra faglærer (trin 4 og 5): TBA
Ansøgningen skal bestå af følgende:
OPGAVE 1
Du skal aflevere en egen lydmontage (alt skal være lavet af dig selv) med udgangspunkt i temaet FÆLLESSKAB.
Minimum et minut og maksimum to minutter.
Teknikken er underordnet.
Fortællingen er i fokus.
Ingen underlægningsmusik.
Kun musik hvis det optræder naturligt.
Lydmix skal være mono eller stereo.
OPGAVE 2
Du skal aflevere en film eller en podcast på maksimum 8 minutter, eller en max 8-minutters sekvens af et længere værk hvor du skal have bidraget på lydsiden.
Det skal være et stereomix.
OBS - Navngivning af fil
Det skal fremgå af navngivningen af filen, hvilken funktion du har haft på materialet. Navngiv filen som følger:
Fornavn_Efternavn_OPG2_plus din funktion
Ex.: Lars_Larsen_OPG2_TM
Tonemester optagelse = TM
Tonemester både optagelse og efterarbejde = TO
Lyddesign = LD
Mix = MI
Lydassistent = LA.
VIGTIGT:
Der må kun afleveres en enkelt fil i denne opgave
Ansøgningsfrist: 20. februar 2025 kl. 12.00
Gennemsyn af materiale: 21. - 27. februar 2025
Votering i optagelsesudvalget: 28. februar 2025
Forventet svar: 3. marts 2025
Forberedelse: Udarbejdelse af ansøgningsmateriale og rettidig ansøgning via portal.
Afholdelse af Prøve 1: 6. marts 2025
Varighed: ca. 4 timer i tidsrummet 08.30-17.00
Gennemsyn af materiale: 7. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 10. marts 2025
Forventet svar: 11. marts 2025
Aflevering af CV: 12. marts kl. 12.00 (kun de ansøgere der indkaldes til samtale 1, se trin 3)
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
VIGTIGT: Fremsendelse af CV senest 12. marts kl. 12.00
I tilfælde af at du bliver indkaldt til samtale 1, skal du forud for samtalen fremsende et CV (ingen referencer eller anbefalinger). Filmskolens CV-skabelon skal benyttes, og da der er kort tid mellem indkaldelse til samtalen og fristen for aflevering af CV’et, anbefaler vi, at du allerede nu forbereder dit CV.
Du vil i indkaldelsen til samtalen modtage instrukser om server mv.
Afholdelse af Samtale 1: 17. og 18. marts 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dit ansøgningsmateriale, fremsendt CV, og materialet fra første prøvedag.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 19. marts 2025
Forventet svar: 20. marts 2025
Forberedelse: Ingen forberedelse
Afholdelse af Prøve 2 og 3. 26. – 28. marts 2025
Varighed: 3 dage i tidsrummet 08.30-17.00. Fysisk fremmøde 26. og 28. marts. Hjemmeopgave 27. marts.
Gennemsyn af materiale: 31. marts 2025
Votering i optagelsesudvalget: 1. april 2025
Forventet svar: 2. april 2025
Forberedelse: TBA - hold dig opdateret her på siden.
Bemærk: Filmskolen udleverer ikke materialer, som er produceret under optagelsesprøverne.
Afholdelse af Samtale 2: 8. april 2025
Samtalen vil tage udgangspunkt i dig og din indsats på ansøgningsprocessens samlede trin.
Varighed: ca. 25 minutter i tidsrummet 08.30-17.00
Votering i optagelsesudvalget: 9. april 2025
Forventet svar: 10. april 2025
Forberedelse: Ingen forberedelse
Bemærk: Det er dit ansvar som ansøger, at du kan deltage i samtlige trin i ansøgningsforløbet, herunder at du kan møde fysisk op på Filmskolen til samtaler og prøver i det tilfælde, at du bliver indkaldt til disse.
Du kan læse om uddannelsen her..
Du kan læse studieordningen for uddannelsen her.
Spørgsmål vedrørende uddannelsen rettes til faglærer Rune Palving på rpa@filmskolen.dk
Spørgsmål vedrørende proces og ansøgningsplatform rettes til Line Gildam på studievejledningen@filmskolen.dk
Filmskolen besvarer udelukkende spørgsmål vedrørende uddannelserne, optagelsesprocessen og
ansøgningsportalen.