Dette kursus handler om at udvikle og styrke samarbejdet mellem journalister og filminstruktører og skabe fortællinger med et højt journalistisk og filmisk niveau. Dette kursus vil give dig redskaber og inspiration til, hvordan de to verdener og kompetencer kan forenes. Hvordan skaber man for eksempel dokumentariske scener med kilder og journalister? Og hvordan kan OSINT bruges bedst i den undersøgende journalistik og i en filmisk fortælleform.
Kurset er udviklet i samarbejde med instruktør/redaktionschef på DR Dokumentar, Mikala Krogh, og instruktør Boris Bertram, som også vil fungere som kursusledere.
Det er praktisk funderet, og er skabt til at tage dig igennem hele processen med at skabe en visuel dokumentarserie med international gennemslagskraft - fra idé, over konceptualisering til lancering.
Kurset består af cases, der tager dig igennem tv-seriens produktionsprocesser, og der vil være sessions med undervisere fra journalistikkens og filmens verden, og så skal vi udarbejde et konkret projekt. Deltagere, der er journalister og dokumentarinstruktører, sættes sammen i par og løser opgaver fra gang til gang.
Der vil også være en række gæsteundervisere på kurset: Lisbeth Quass og Niels Fastrup (undersøgende journalister DR), Kasper Leick (Filmklipper), Lars Halskov (Journalist og forfatter), Torsten Høgh Rasmussen (grafisk designer), Lars Reinholdt (Filmfotograf), Maja Jul Larsen (Manuskriptforfatter), Henriette Divert (Programdirektør og Ledelseskonsulent), Erling Groth (Redaktør DR).
Datoer for de tre moduler: 22.-23. februar, 29.-30. marts, 26.-27. april 2025
Dato: 22.-23. februar
Forberedelse: Research og udvikling af egne projekter.
Dato: 29.-30. marts
Opgave: Lav en dramaturgisk manus-synopsis til jeres projekt
Forberedelse: Visuelt moodboard/dramaturgisk oplæg
Dato: 26.-27. april
Kurset henvender sig til journalister og dokumentarinstruktører med brancheerfaring. Du skal som deltagende journalist have erfaring med at lave store journalistiske projekter, gerne til tv, og du skal som dokumentarinstruktør have lavet mindst to film/tv-produktioner. Fordi begge faggrupper deltager, giver det både mulighed for en større indsigt i hinandens arbejdsfelter samt en mulighed for at lave konkrete samarbejdscases.
Du bedes sende en motiveret ansøgning sammen med et CV med relevant erhvervserfaring til efteruddannelsen@filmskolen.dk senest den 6. februar. Derudover skal du ansøge med et konkret projekt eller idé du kan se tv-serie potentiale i. Hvis man som ansøger allerede er i gang med et projekt, kan kurset søges sammen i par og man er derved sikret at komme til at samarbejde.
Husk, at kursusdeltagere, der arbejder professionelt inden for den danske filmbranche, kan ansøge Filminstituttets støttepulje til efteruddannelse og kompetenceudvikling. Støtteordningen henvender sig til personer, der arbejder eller har arbejdet professionelt inden for den danske filmbranche, samt personer som har opnået relevant uddannelse inden for filmproduktion eller filmbranchen.
Puljen støtter kursusgebyr på op til DKK 25.000, og næste ansøgningsfrist er den 4. februar 2025. Læs mere her.