Uanset om du er en erfaren filmskaber eller lige er startet din karriere, gør Rosendahl-metoden dig modig og lydhør og giver dig nøglen til, hvordan du fremmer kreativitet ved at skabe sammen med andre. Det er en kunstnerisk metode, som resulterer i radikale filmiske idéer, mere begejstring og bedre relationer på filmholdet. På kurset vil vi afprøve metoden i praksis. Rosendahl-metoden er et stramt styret ritual, der involverer alle filmens kunstneriske a-funktioner. Den er optaget af nye måder at samarbejde på og af at skabe bedre relationer på tværs af filmholdet. For når instruktøren bakker lidt ud, så bliver der mere plads til de andre kunstneriske kræfter på en film.
Kurset afholdes af filminstruktør Christina Rosendahl og forsker Lars Geer Hammershøj (DPU), som er ekspert i kreativitet, leg og samskabelse. Hammershøj og Rosendahl er i gang med at videreudvikle metoden, så den skaber endnu mere begejstring og kunstnerisk vovemod. Kurset vil ud over praksisdelen, dykke ned i kreativitetsteori og se på intuitionens rolle i den kreative proces: Hvad får intuitionen til at blomstre? Og hvad svækker den?
Rosendahl-metoden gør brug af hele filmholdets evne til fælles idégenerering i filmens udvikling, og fordi den etablerer et moment af samskabelse i en ellers hierarkisk proces, som filmskabelse oftest er. Metoden skaber en følelse af ’vi laver en film’, fremfor ’vi laver instruktørens film’. Det er bemærkelsesværdigt, fordi filmskabelse generelt har instruktøren som det kunstneriske omdrejningspunkt med final cut. Metoden er senest blevet anvendt på Christinas seneste film ”Fuld af kærlighed” (2024).
Kl. 9-16 (frokost kl. 12) begge dage
På kurset lærer du praktiske metoder til og får et sprog for samskabelse, der
Fra nye til mere erfarne filmskabere, der er interesserede i at lære mere om Rosendahl-metoden og gerne vil anvende metoden til egne projekter.
Tilmelding via billetto. Husk, at kursusdeltagere, der arbejder professionelt inden for den danske filmbranche, kan ansøge Filminstituttets støttepulje til efteruddannelse og kompetenceudvikling. Støtteordningen henvender sig til personer, der arbejder eller har arbejdet professionelt inden for den danske filmbranche, samt personer som har opnået relevant uddannelse inden for filmproduktion eller filmbranchen.
Puljen støtter kursusgebyr på op til DKK 25.000, og næste ansøgningsfrist er d. 1. april.
Læs mere.
Hvis du mangler at modtage svar fra DFI vedrørende støtte, og derfor ønsker at vente med betaling, er det muligt at ansøge via mail til ekr@filmskolen.dk.