I en tid, hvor moderne ledelse kræver forståelse for inklusion og mangfoldighed, skal filmbranchen også være opmærksom på sine egne historiske fordomme. - Dette er et kort og intensivt kursus, der sigter mod at bevidstgøre og styrke den enkelte filmarbejder eller leder i at genkende og adressere racisme, repræsentation og ekskluderende praksisser.
Kurset finder sted på Den Danske Filmskole den 17. januar (13.00-16) og 20. januar (09.00-13.30) 2025
På den første dag dykker vi ned i de nuancerede begreber om systemisk og institutionel racisme. Vi vil udforske, hvordan disse dybt forankrede problemer manifesterer sig i filmindustrien og fastholder skadelige stereotyper og utilstrækkelig repræsentation. Deltagerne vil opnå en klar forståelse af, hvorfor velmente reaktioner som 'farveblindhed' faktisk kan hæmme fremskridt og fastholde skadelige praksisser. Gennem engagerende diskussioner vil du blive rustet med den viden og de redskaber, der er nødvendige for at identificere diskrimination i alle dens former.
Den anden dag er dedikeret til praktiske løsninger og opbygning af en omfattende værktøjskasse til at fremme lighed og retfærdighed i filmproduktion. Deltagerne vil lære de bedste praksisser til at fremme inklusion både i produktions- og distributionen af film. Vi vil udforske specifikke begreber og sprog om inklusion og racisme for at forbedre kommunikationen og forståelsen inden for branchen. Deltagerne vil forlade kurset med handlingsrettede strategier for at benytte inklusion helt naturligt i deres eksisterende arbejde med film.
Kurset byder filmskabere, producenter, instruktører, skuespillere, distributører, filmfestival arrangører og andre, der brænder for at skabe en mere inkluderende og antiracistisk filmindustri, velkommen. Uanset om du er en garvet veteran i branchen eller en nyere i branchen, er dette kursus designet til at inspirere til forandring og udstyre dig med de nødvendige redskaber for at gøre en forskel.
Bemærk at kurset er på engelsk.
Husk, at kursusdeltagere, der arbejder professionelt inden for den danske filmbranche, kan ansøge Filminstituttets støttepulje til efteruddannelse og kompetenceudvikling. Støtteordningen henvender sig til personer, der arbejder eller har arbejdet professionelt inden for den danske filmbranche, samt personer som har opnået relevant uddannelse inden for filmproduktion eller filmbranchen.
Puljen støtter kursusgebyr på op til DKK 25.000 for kurser.
Læs mere.