Enjoy the Journey – Mental sundhed som grundvilkår for et bæredygtigt liv i film

Det er allerede 4 år siden, The Looking Glass-undersøgelsen erklærede, at der var en gennemgribende sundhedskrise i den britiske filmbranche. Siden da er vi blevet klogere på udbredelsen af de mentale konsekvenser ved filmarbejde, og tallene sætter en tyk streg under, at problemet er større end det enkelte individ. Men har vi reelt rykket os som branche, siden undersøgelsen blev igangsat? Og kan danske filmfolk spejle sig i de internationale undersøgelser, og kan de gøre os klogere på vores egne og fælles udfordringer?

Mental trivsel og psykisk sundhed har betydning for alle, der ønsker en socialt bæredygtig karriere i filmbranchen på den lange bane. Der er meget, vi kan gøre for os selv og som individer, men vi må samtidig ikke glemme de forhold, vi arbejder under. Seminaret belyser således både det individuelle og strukturelle perspektiv, og vi undersøger specifikt, hvilke fordele en sund arbejdsplads kaster af sig.

Førende internationale eksperter og brancheaktører gæster os på dagen. De har ikke kun erfaring fra filmens verden, de er deciderede frontløbere, der har bygget broer mellem branchen og psykisk sundhed. Gennem keynotes, kortere præsentationer og debat vil vi gøre og selv og hinanden mere bevidste om emnet og sammen udforske nye tiltag for øget trivsel og psykisk sundhed i filmbranchen. Seminaret er skabt med et ønske om at være et rum for inspiration, vidensdeling, konstruktive greb samt et ‘safe space’ for filmprofessionelle imellem.

Program:

Tirsdag d. 29. april 2025
Kl. 14.00-18.00

  • Keynote ved Diego Hangartner – Pharm.D. / MCC (Schweiz)
  • Præsentation ved Rebecca Day – Psychotherapist (UK)
  • Præsentation ved Valeria Bullo – Production Wellbeing & Inclusion Consultant (UK)
  • Paneldebat med bl.a. Pernille Tornøe & Victor Rocha da Cunha, Producenter, Monolit Film (DK)
    NB. Seminaret vil være på engelsk. Det fulde program vil blive opdateret herunder.

Hvad lærer du?

På dette seminar vil du blive klogere på mental trivsel og psykisk sundhed i filmbranchen, og hvordan det påvirker vores kreativitet og præstationsevne. Du vil få indblik i international forskning og initiativer i krydsfeltet mellem film og TV-produktion og psykisk sundhed, og du vil have mulighed for at gå i dialog med andre danske filmfolk om emnet. På seminaret arbejder vi ud fra en målsætning om at inspirere hinanden, dele best practice-erfaringer, bygge ovenpå den allerede eksisterende viden, og ikke mindst facilitere en samtale om, hvordan vi som individer i branchen kan gå sammen om at løfte trivselsniveauet.

Hvem er seminaret for?

Filmprofessionelle på en bred skala hvilket dækker over producenter, producere, lineproducere, instruktører, skuespillere, distributører, filmfestivaler, alle ledende positioner, samt i øvrigt alle andre, der har interesse for emnet.

For yderligere spørgsmål, kontakt

Ene Rasmussen.jpeg
Ene Katrine RasmussenBranche- og efteruddannelseschef20 47 02 90ekr@filmskolen.dk

Mød: