Projektet har til formål at fremme nye, stærke nordiske fortællere og består således af møder mellem studerende fra de tre skolers manuskript-, producer- og instruktørlinje. Hvert møde består af undervisnings- og udviklingsworkshops samt et gennemgående seminar under overskriften ’Nordisk Tænketank,’ hvor en bred vifte af inviterede oplægsholdere fra forskellige fagfelter som litteratur, kunst, film, forskning og politik hver gang bidrager til at skærpe diskussionen og forståelsen af den nordiske kultur og samtid.
I Norden er der en lang og stærk tradition for at udvikle sammen. Internationalt anerkendte og kritikeroste film og tv-serier som ’Broen’, ’Scandinavian Star’, ’Triangle of Sadness’ og ’Verdens værste menneske’ er alle resultater af samarbejder på tværs af landene, både når det kommer til kunstnerisk udvikling, produktion og finansiering. Denne tradition ønsker de tre filmskoler at udvikle og styrke yderligere ved at sætte fokus på Norden, fællesskab og fremtidens fortællinger og diskutere, udfordre og videreudvikle det nordiske fællesskab. På sigt er det ambitionen, at det nordiske samarbejde skal finde vej ind i produktionsmiljøerne og på skærmene.
De tre filmskoler, der deltager i projektet, er Den Danske Filmskole, Den Norske Filmskolen og Institutionen för Film och Media ved Stockholms Konstnärliga Högskola.
Projektet består af følgende: